Epoksidni premazi za podove

Podovi su važan funkcionalni temelj svakog prostora, bio on stambeni, javni ili industrijski. No, funkcionalnost ne označava samo praktičnost već i atmosferu i raspoloženje prostorije u kojoj živimo, boravimo ili radimo.

Podovi moraju ispunjavati brojne zahtjeve, od otpornosti na visoka opterećenja do estetike. Uz pomoć novih tehnologija i materijala, na tržištu se mogu pronaći razni proizvodi za isticanje dekorativne estetike poda, ali i fleksibilnosti u oblikovanju, boje i strukture samog poda.

Jedan od tih proizvoda su epoksidni premazi odnosno boje za podove.

Epoksidni premaz odličan je izbor za industrijske prostore i prostore koji su podložni čestom čišćenju i održavanju. Takvi prostori su stambene površine, parkirališta i garažni prostori, javne površine, industrijske površine, prostori namijenjeni zdravstvu i socijalnoj zaštiti, površine u prehrambenoj industriji, površine u stambenim zgradama, itd.

Epoksidna boja je tanak i izdržljiv monolitni epoksidni premaz za lakše i srednje opterećene površine. Odlikuju je odlične pokrivne osobine boje i sjaj.

Premazi se sastoje od epoksidne smole koja u kombinaciji sa otapalima i raznim drugim dodacima omogućuje visoku tvrdoću čime čuva pod od oštećenja, habanja, trošenja, kemikalija, abrazija i raznih zaprljanja i nečistoća. Samo održavanje premaza je vrlo lako i jednostavno jer je otporan na sve vrste nečistoća i ima dug životni vijek.

Ostale pozitivne osobine epoksidnih boja su veći izbor boja po RAL karti, besprijekorna i čvrsta površina bez vidljivih rubova i spojeva, visok higijenski standard koji omogućuje korištenje u zdravstvenim ustanovama.

Epoksidni premazi se nanose kistom ili valjkom na čiste, zaglađene i ravne podne površine koje prethodno moraju biti tretirane predpremazom i sanirane od pukotina ili rupa.

Najčešće su dvokomponentni, monolitni, skoro bez mirisa, a neki se proizvodi mogu naručiti i u protukliznoj varijanti odnosno antislip.

Iako je samo apliciranje epoksidnih premaza jednostavno, ipak se preporučuje angažiranje ovlaštenih i iskusnih izvođača radova jer prije ugradnje premaza potrebno je jako dobro pripremiti podlogu na koju će se aplicirati, ali i biti izuzetno pažljiv prilikom same aplikacije premaza.

U ponudi imamo epoksidne premaze proizvođača Uzin i Sika te pružamo tehničku podršku prilikom same ugradnje i aplikacije.

PODIJELI