5 trendova za vanjske pločice u 2023.

5 trendova za vanjske prostore u 2023.

Vanjski prostori preuzeli su vodeću ulogu u suvremenoj arhitekturi, zadovoljavajući potrebe za opuštanjem i funkcionalnošću koje zahtijevaju i javni otvoreni prostori i privatnija područja.

Arhitekti i dizajneri interijera, kao i krajnji kupci, sve više nastoje ukrasiti vanjske prostore na originalne i osobne načine bez žrtvovanja tehničke izvedbe kako bi ponovno stvorili prave oaze blagostanja. Ovo su trendovi za 2023.

1. Efekt mramora

Atlas Concorde Marvel X
Atlas Concorde Marvel X

Bezvremenska elegancija mramora sve više obuhvaća i vanjske prostore i nudi rješenja prilagodljiva širokom rasponu uporaba. S mramornim efektom eksterijeru se daje karakter i prestižan izgled.

2. Efekt travertina

Atlas Concorde Marvel Travertine
Atlas Concorde Marvel Travertine

Tisućljećima je travertin bio jedan od najčešćih materijala u arhitekturi, uključujući i vanjsku. Njegova namjena seže od vanjskog popločavanja do okomitih obloga i malih detalja koji čine razliku, kao što su rubovi bazena i stubišta.

3. Talijanski izgled – Ceppo di gré

Atlas Concorde Boost Mix

U poslijednjih nekoliko godina velika pozornost daje se Ceppo di Gré efektu. Njegov suvremeni, ali prirodni izgled nagovještava metropolitanski stil koji se može replicirati u vanjskim okruženjima. Boje koje reinterpretira kamen Ceppo di Gré savršen su spoj s nijansama koje se tradicionalno biraju za vanjske prostore, poput namještaja od prirodnog drva i vrtnog zelenila.

4. Izgled prirodnog drva

Atlas Concorde Entice

Prirodni izgled drva ostaje u središtu pozornosti. Kao jedan od materijala koji je najosjetljiviji na izmjene zbog vanjskih uvjeta (oborina, sunčeva svjetlost, mraz i posljedično posipanje soli, itd.), porculanske pločice s efektom drva ostaju važno rješenje za vanjske podove i terase s izgledom koji je sličan najrjeđem i najvrjednijem drvu. Proizvedeni u nizu boja, skladno se stapaju s okolnim elementima bez gubitka identiteta i mogućnosti ukrašavanja na najvišoj razini.

5. Stilska sloboda i sinergija

Atlas Concorde Boost Mix

Postoji rastuća potreba od strane dizajnera i kupaca za širokim rasponom stilova koji se mogu miješati i slagati. Na taj način stvaraju se proizvodi koji sadrže brojne kombinacije, koje mogu ukrasiti vanjske prostore na jedinstven, skladan način. To je lajtmotiv koji povezuje zbirke koje pripadaju Boost World-u, izbor kolekcija s efektom betona, kamena i sirove zemlje koje sinergijski djeluju zajedno. Atlas Concorde porculanske pločice omogućuju stvaranje atraktivnih, jedinstvenih i nadasve sigurnih vanjskih prostora zahvaljujući svojim izvanrednim tehničkim kvalitetama.

Kontaktirajte nas za pomoć u odabiru najboljih pločica za Vaš vanjski prostor!

Članak: Atlas Concorde

PODIJELI