Kako odabrati idealna sobna vrata?

Sobna vrata su sastavni dio dizajna stana i svakako je važno da budu u skladu s ostalim namještajem.

Mogu biti klasična ili moderna ali isto tako, mogu se odabrati i vrata koja  su „neutralna“ koja će se uklopiti u sadašnji dizajn ali i u dizajn koji odaberete u budućnosti. Bez obzira što se vrata montiraju gotovo na kraju izgradnje objekta ili adaptacije, planiranje vrata je bitan korak već na samom početku gradnje kada se definiraju otvori na zidovima.

Kako biste uštedjeli, preporuča se izgraditi otvore prema standardnim veličinama vrata.

Važno je samo na vrijeme sve isplanirati te se informirati o standardnim dimenzijama vratnih krila i dovratnika.

Što pripremiti prije kupnje?

U slučaju da se otvori ne mogu prilagoditi, uvijek postoji rješenje za izradu vrata po mjeri. Proizvođači sobnih vrata koje zastupamo zadovoljiti će svaku Vašu želju i potruditi se da budete zadovoljni sa odabirom. Predlažemo da prije nego dođete k nama u salon, pripremite okvirne mjere. To znači da izmjerite otvor u zidu – visinu, širinu i debljinu zida. Međutim, ako su na zidu još uvijek ugrađena stara vrata, onda možete izmjeriti prolaz, odnosno, svijetli otvor što će nam također biti korisna informacija za prvu ponudu. U našem prodajnom prostoru zajedno ćemo pregledati sve modele vrata i dekore koji su također i izloženi.

Dijelovi vrata

Svaka vrata se sastoje od panela, dovratnika i panti. Paneli su od medijapana koji su obloženi CPL folijom  ili obojani, a ispuna je od kartonskog saća ili cjevaste iverice koja daje bolju zvučnu izolaciju.  Dovratnik (štok) je uglavnom je izrađen od iverice ili od punog drva ovisno od izbora modela.  Pante mogu biti vidljive ili skrivene kada je rub vrata bez utora.

Tu je i kvaka koja je  važan element vrata ali se kupuje neovisno o vratima. Možete odabrati kvaku prema stilu vrata, dizajnu interijera i prema vlastitom ukusu.

Kvaka na vratima je mali detalj, ali može dodati dašak stila čak i vratima koja nisu toliko estetski privlačna.

Kada ste odabrali i odlučili se koja će vrata postati Vaša, posao izmjere i montaže najbolje je prepustiti stručnoj osobi tj. montažeru.

 

Kontaktirajte naš odjel Vrata i drva putem kontakt forme i pomoći ćemo Vam pronaći najbolje rješenje za Vaš dom!

 

PODIJELI