Zašto odabrati drvene podove?

Drveni podovi mogu uljepšati svaki dom i dati mu osjećaj dodatne topline i ugodnosti.

Drveni podovi su izdržljivi, topli i izvrsni izolatori. Prostori s drvenim podom izgleda prostranije, vedrije, toplije i ugodnije. Prava revolucija među drvenim podovima dogodila se pojavom gotovih višeslojnih parketa. Odlikuje ih stabilnost bez premca, neovisno o vrsti drva, što čini njihova specifična konstrukcija sastavljena križanjem više slojeva, međusobno lijepljenih, čime su izbjegnuta moguća naprezanja pa su tako pogodni i za podove s podnim grijanjem.

Obzirom da se radi o gotovim, površinski obrađenim parketima, vrijeme potrebno za njihovo polaganje izuzetno se skraćuje na svega dan – dva, a s korištenjem tog prostora možete započeti već nakon 24 sata.

Nema brušenja, prašine, isparavanja i neugodnih mirisa. Prema brojnim arhitektima i agentima nekretnina, drvo domu daje karakter i posebnost što povećava i tržišnu vrijednost nekretnine.

Zašto drvo kao podna obloga?

Drvo je prirodni materijal i njegova ulja imaju snažno antibakterijsko djelovanje.

Drveni podovi, za razliku od tepiha, ne zadržavaju i ne skupljaju štetne kemikalije i isparavanja, niti su dom neugodnim nametnicima. Drvo se stoga smatra zdravijim od ostalih vrsta podova.

Rok trajanja

Ispravno postavljen i održavan drveni pod traje doživotno. Pravilno postavljanje u propisanim uvjetima od presudne je važnosti za dugovječnost drvenog poda. Također ne smijemo zanemariti ni pravilno održavanje i čišćenje koje naglašava njegovu prirodnu ljepotu.

Kako odabrati drveni pod?

Drveni podovi su prikladni za sve prostorije, osim za kupaonice.

Vlažnost je veliki neprijatelj drvenih podova i stoga ih ne bi trebalo postavljati u mokrim i vlažnim prostorijama, kao ni u prostorijama gdje postoje velike oscilacije u temperaturi.

Prvo što morate znati je gdje namjeravate postaviti svoj parket i kako. Naši savjetnici pomoći će vam da odaberete adekvatan parket ovisno radi li se o dnevnoj ili spavaćoj sobi, ugostiteljskom ili turističkom objektu, poslovnom prostoru i sl. Postoje različite vrste drva u različitim klasama, bojama i uzorcima. Također, tu su i različite konstrukcije i površinske obrade. Cijene ovise o vrsti i kvaliteti drva.

Nikako ne odlučujte o tome što želite na temelju fotografije. Posjetite naš izložbeni salon vrata i podnih obloga u prodajnom centru JAX na Kukuljanovu ili naše ostale prodajne centre i savjetujte se s našim stručnjacima te pogledajte uzorke kako biste valjano procijenili značajke određenog drva i odabrali ono što najbolje odgovara vašim željama i potrebama.

 

Ponudu drvenih podova pregledajte ovdje, a ukoliko imate pitanja, slobodno nas kontaktirajte telefonski na 051/513-111 ili putem kontakt forme.

PODIJELI