Walk-in tuš – 5 istina i mitova

 Jedan od najpopularnijih trendova uređenja naše najdraže prostorije je sistem prostora za tuširanje bez barijera ili tzv. „walk-in“.

Ovdje Vam donosimo 5 istina i mitova vezanih uz dizajn ovog popularnog koncepta:

1) Podloga walk-in prostora za tuširanje podrazumijeva keramičke pločice i kanalicu. – MIT

Walk-in označava prostor za tuširanje bez barijera u vidu kompliciranih tuš kabina i visokih tuš kada. Makar podloga mogu biti keramičke pločice, puno bolje rješenje su moderne plitke tuš kade koje mogu biti izrađene od 100% lijevanog sanitarnog akrila ili od lijevanog mramora. Plitke tuš kade daleko su jednostavnije i sigurnije za instalaciju te su i prihvatljivije s higijenskog stajališta s obzirom kako su spojevi pločica idealna podloga za razvoj bakterija i gljivica. Osim toga, neispravno izveden pod od keramičkih pločica može dovesti do značajne materijalne štete uslijed prodiranja vode.

Moderne tuš kade konstruirane su na način koji omogućava potpuno otjecanje vode, a pojedini modeli mogu se i rezati na mjeru kako bi se prilagodili specifičnim prostornim konfiguracijama.

tus kada stone rezana1

Tuš kade STONE izrađene od lijevanog mramora idealna su podloga za walk-in prostore za tuširanje zbog mogućnosti rezanja i dostupnosti u tri atraktivne boje.

2) Walk-in sistem najjednostavniji je za održavanje. – ISTINA

S obzirom na to da se ovaj koncept sastoji od staklenih stijena i minimalne količine profila, čišćenje i održavanje je zaista izrazito jednostavno. Nakon svakog tuširanja dovoljno je metlicom za staklo u nekoliko poteza ukloniti vodu te periodično izvršiti redovito čišćenje podloge. Vrlo je bitno provjeriti da li su staklene stijene tretirane nanosom protiv kamenca s obzirom kako ova tehnologija omogućava znatno lakše klizanje molekula vode niz površinu stakla bez taloženja kamenca.

Podlogu je najlakše održavati ukoliko je izrađena od kvalitetnog lijevanog akrila ili lijevanog mramora čija površina ne omogućava upijanje prljavštine.

Tuš kade niže kvalitete izrađene su od materijala koji je naoko isti lijevanom akrilu, no vrlo brzo požuti i upija prljavštinu.

Mima prav1

 Tuš kade Aquaestil imaju 10-godišnju garanciju te su dostupne u brojnim dimenzijama i oblicima.

3) Najvažniji kriteriji pri odabiru staklenih stijena su cijena i izgled. – MIT

Cijena i estetski dojam paravana i staklenih stijena apsolutno su bitni, no također se potrebno uvjeriti da proizvođač  posjeduje servis i rezervne dijelove. Naime, ukoliko odaberete paravane neprovjerenog proizvođača, može se dogoditi kako nećete moći zamijeniti  određene elemente paravana nakog nekog vremena te ćete biti primorani krenuti u ponovno, skupo i neplanirano preuređenje kupaonice.

Na slici: Zenith Wall. Aquaestil posjeduje vlastiti servis i uvijek dostupne rezervne dijelove za sve tuš kabine i paravane.

4) Walk-in koncept rezerviran je za velike kupaonice. – MIT

Makar su kvadraturom veće kupaonice prikladnije za formiranje klasičnih prostora za tuširanje bez barijera koji se sastoje od samo jedne velike staklene stijene, male kupaonice također mogu uspješno primjeniti ovaj funkcionalni koncept. Uporabom paravana s vrlo malo profila te vrata sa specijalnom preklopnom akcijom, dozvoljava se maksimalni ulaz, a ujedno i jednostavno održavanje.

Na slici: Staklena kabina s okretnim vratima OASIS D+W  kabina omogućuje nesmetan ulazak u prostor za tuširanje.

5) Ugradnjom walk-in sustava za tuširanje, voda će prskati po cijeloj kupaonici jer se ne radi o zatvorenom prostoru kao što je klasična tuš kabina – MIT

Walk-in ne podrazumijeva nužno potpuno odsustvo vrata na prostoru za tuširanje.  Ukoliko se prostor za tuširanje primjerice nalazi u niši (između tri zida), najbolje rješenje je ugradnja paravana s vratima sa što manje profila te vratima prilagođenim Vašoj specifičnoj situaciji.

Primjerice, ako je ulaz manji od 120 cm, svakako se preporučaju paravani s okretnim vratima, dok su kod većih dimenzija pogodni i paravani s modernim kliznim vratima.

Svakako pripazite da su vrata kvalitetno izvedena te da su staklene plohe što čišće radi lakoće čišćenja i održavanja.

Paravan Atlantis vrlo je praktičan, a ujedno je vrlo čvrst.

 

Trebate pomoć pri izboru tuša i uređenju kupaonice?

Pregledajte Aquaestil proizvode ovdje, te nas kontaktirajte putem kontakt forme na dnu stranice, rado ćemo Vam pomoći odabrati idealne artikle za kupaonicu iz snova!

 

Izvor: Aquaestil

PODIJELI