Održavanje keramičkih pločica u kuhinji

Održavanje keramičkih pločica u kuhinji

Kao i kod kupaonskih tako i kod odabira kuhinjskih pločica moramo, uz dekorativnu, razmišljati i o funkcionalnoj strani zidnih i podnih obloga.

Dobar odabir keramike za kuhinju uvelike utječe na cjelokupni dojam našeg stambenog prostora. Isto tako, kuhinja treba biti uređena tako da iziskuje što je moguće lakše održavanje.

Koji materijal odabrati?

Među materijalima koji se koriste za završnu obradu kuhinjskih zidova, keramičke pločice – koje se lako čiste, otporne su na visoke temperature i vodu – već godinama uživaju neobičnu popularnost. Bogat dizajn, boje i veličine dostupnih pločica – od malog, mozaika do velikog formata – omogućit će vam da ih prilagodite stilu bilo koje kuhinje.

Za polaganje na zidove u kuhinji, najbolje je odabrati pločice s glatkom površinom.

Čišćenje pločica

Na pločicama s grubljom strukturom, prljavština će se lako taložiti i teško ju je ukloniti, zato ih je bolje izbjegavati.

Da biste imali manje problema s čišćenjem, za površine iznad radne površine, posebno oko pećnice i sudopera, sigurnije je odabrati veće pločice.

Između njih bit će manje spojeva koji se mnogo brže zaprljaju i teže se čiste od površine pločica. Vrijedno je koristiti epoksidne fugirne mase koje ne upijaju masnoću i nečistoće.

 

Pregled ponude pločica

Ukoliko trebate pomoć ili savjet u vezi odabira pločica, kontaktirajte naš odjel – rado ćemo Vam pomoći!

 

 

PODIJELI