4 vrste podnih obloga

4 vrste podnih obloga

Ako birate podne obloge za svoj dom i niste sigurni koje odabrati, donosimo 4 vrste podnih obloga koje će vas osvojiti svojom kvalitetom i dugotrajnošću!

1. Klasični (masivni) parket

Yekalon Industry

Masivni parket je drvena podna obloga načinjena od masivnog drveta kroz cijeli presjek. Prirodnom ljepotom drva i toplim tonovima, izvrsno se uklapa u bilo koji interijer. Može biti sirov – nelakirani ili s završnom površinskom obradom i to: lakiran, uljen, gladak, brušen ili četkan.

Zastupljene vrste drva su: hrast, jasen, bukva, grab, trešnja, iroko, doussie kao egzotične vrste, bambus ili termo-tretirano drvo hrasta, jasena i bukve.

Idealan: za dnevni boravak i spavaće sobe

 

2. Troslojni parket

Troslojni parket
Baltic Wood

Troslojni lakirani parket može se naći u izvedbi od raznih domaćih do egzotičnih vrsta drva, te u izvedbi imitacije klasičnog parketa i daščanog poda, različitih površinskih obrada.

Uglavnom je u ponudi u raznim dimenzijama, sa klik spojem što daje dodatnu kompaktnost poda nakon polaganja. Prednost pred klasičnim parketom je prikladnost polaganja na podloge s podnim grijanjem radi svoja tri sloja koja ne dopuštaju drvu da se širi ili skuplja. Ako se montaža izvodi po pravilima struke, garancija na ove parkete je i do 30 godina.

Idealan: za prostorije s podnim grijanjem, ali i za sve ostale prostorije u stanu osim kupaonice

 

3. Laminat

Kronospan

Laminatni podovi su omiljen izbor kupaca zbog jednostavne i brze ugradnje, lakog održavanja i dugog vijeka trajanja.  Zahvaljujući velikom izboru boja, uzoraka i stupnjeva kvalitete, laminati su izvrsni za privatne i poslovne prostorije što određeno klasom laminata.

Laminate se može pronaći u  mnogo različitih dekora u debljinama od 7 do 14 mm, a uz njih postoji i velika ponuda podloga različite namjene, sastava i debljine.

Idealan za: kućanstva, ali i za javne prostore kao što su trgovine, ugostiteljski objekti i uredi

 

4. Vinilne podne obloge

Arbiton

Vinili su izrazito dugotrajni i izdržljivi. Posjeduju značajke kao negorivost, antistatičnost, protukliznost i antibakterijska svojstva zbog čega su prikladni za polaganje u  većinu prostora. Nisu osjetljivi na vlagu, na dodir su ugodno topli i ublažavaju buku prilikom, a održavanje je vrlo jednostavno.

Ovakve karakteristike, uz široku paletu boja i dezena,  daju neograničene mogućnosti odabira i kombinacija te omogućavaju široku primjenu, uključujući kupaonice.

Idealne za: kuhinje, kupaonice i ugostiteljske objekte

 

Trebate pomoć pri izboru podnih obloga? Kontaktirajte nas ili nas posjetite u prodajnom centru Kukuljanovo, tu smo za vas!

PODIJELI