Koje pločice odabrati za terasu i bazen?

Doba je godine kada sve više vremena provodimo u vrtu, odnosno oko kuće.

Da bi se osjećali ugodno, uz pokošen travnjak i ukrasno bilje i cvijeće važne su terase koje daju dodatan karakter cijeloj okućnici. Kad je u pitanju uređenje staze, terase ili područja oko bazena, možemo osloboditi kreativnost i izborom odgovarajućih elemenata vrtu podariti savršen stil i izgled.

Koje pločice odabrati za terasu?

Ukoliko planirate opločiti bazenski okoliš, napraviti vrtnu stazu ili terasu, gres ploče idealan su izbor. Vjerno reproduciraju površinu i detalje prirodnih kamenih i drvenih obloga.

Zahvaljujući odličnim tehničkim i estetskim svojstvima ove ploče pružaju mogućnost ukrašavanja vanjskih podova te stambenih i poslovnih prostora.

Ovisno o potrebama mogu biti postavljene na različite načine kao što su podignuta instalacija, suha instalacija na travi i šljunku ili tradicionalna instalacija s ljepilom za interijere i eksterijere. Radi se o kombinaciji estetike i funkcionalnosti keramičkih pločica koja obogaćuju vanjske površine svojim stilom i elegancijom, odražavajući njegove nepromjenjive karakteristike.

Prednosti uzdignutih pločica:

  • Mogućnost provođenja kablova i cijevi za navodnjavanje
  • Pokriveni sustav odvodnje kojeg je moguće svakodnevno provjeravati
  • Jednostavan pristup za održavanje
  • Jednostavan sustav odvodnje vode
  • Bolja zvučna izolacija i zaštita od vrućina
  • Jednostavno čišćenje sa tlačnim čistačem
  • Instalacija na nosačima, bez upotrebe ljepila, što osjetno smanjuje vrijeme i troškove instalacije
  • Mogućnost podešavanja razina koristeći razne podrške sa fiksnom ili podesivom visinom
  • Izbjegavanje problema povezanih sa slijeganjem građevina ili odvajanje pločica koje nisu zalijepljene
  • Materijal može biti uklonjen, zamijenjen i ponovno korišten

Koje pločice odabrati za oko bazena?

Za opločiti bazen, kupcima su omiljene vanjske podne keramičke protuklizne pločice. Izgledom su vrlo elegantne i također imaju izgled i površinu kamena, a ujedno pružaju sigurnost vašoj obitelji i prijateljima koji će provoditi sunčane dane oko bazena.

Prednosti gres ploča u odnosu na ostale materijale za vanjsko apliciranje

Kada ih uspoređujemo s prirodnim kamenom, gres ploče odnose prednost jer ne upijaju tekućinu, otporne su na led, kemikalije, plijesan i mahovinu.

Zbog toga što su rezane laserski, uvijek su savršenog oblika i jednake debljine.

Ujedno se bolje održavaju od prirodnog kamena, a kroz godine njihova boja i tekstura ostaje nepromjenjiva.

U odnosu na konglomerate od cementa, gres ploče posjeduju izvrsne estetske karakteristike i omogućuju kreaciju zapanjujućih vanjskih i unutrašnjih površina. Lakše su i sa njima je jednostavnije rukovati nego sa cementnim koje nisu tolike debljine i koje lakše pucaju.

 

Ukoliko tražite pločice za vaše vanjske stambene ili poslovne prostore, kontaktirajte nas i pružit ćemo vam preporuku idealnih pločica, a većina njih je odmah dostupna za preuzimanje u našim centrima!

Pogledajte trenutne akcije ovdje.

PODIJELI