Kako revitalizirati fasadu?

Tijekom godina fasade gube svoju početnu ljepotu. Obično nije potrebno mnogo da zgradi vratimo život i sjaj. Donosimo nekoliko preporuka za revitalizaciju vaše fasade!

Revitalizacija fasade podrazumijeva sve od jednostavnog vizualnog osvježavanja do sanacije pukotina i ljuštenja boje.

Ako su ispitivanja unaprijed pokazala da je podloga i dalje stabilna i nosiva, ona i dalje pruža savršenu zaštitu za vaše ziđe i pravu podlogu za kasniju revitalizaciju.

1. Postavljanje fasadne boje

Nakon što je površina pravilno pripremljena, dovoljna su samo dva sloja visokokvalitetnih Baumit fasadnih boja da fasadi vrate izvorni sjaj. Pukotine do 0,5 mm mogu se također sanirati Baumit FillPrimer-om.

2. Sanacija većih pukotina

Ako su na fasadi već primjetne veće pukotine, treba brzo poduzeti mjere kako bi se spriječile moguće posljedične štete. Što je veća pukotina, to više vode može prodrijeti i trajno oštetiti građevinsku strukturu. Baumit MultiStar pravi je izbor za sanaciju pukotina > 0,5 mm. Trajno zatvara pukotine, vodootporan je, bijel i fleksibilan, te je u kombinaciji s Baumit StarTex/OpenTex, idealan kao mort za ojačanje.

Baumit MultiStar se može strukturirati i zajedno s Baumit bojama tvori idealnu površinu za vašu fasadu. Baumit MultiStar, također nudi savršenu podlogu za Baumit fasadne žbuke – jednostavno za savršenu obnove žbuke.

Baumit Multistar

 

3. Sanacija manjih oštećenja žbuke

Manja oštećenja žbuke, poput ljuštenja ili otpadanja žbuke sa rubova vijenaca ili traka pilastra, mogu se sanirati pomoću Baumit MultiStar u svojstvu žbuke za zapunjavanje.

Ako su velike površine sustava žbuke pretjerano oštećene ili više ne funkcioniraju, tada se ta područja moraju u potpunosti ukloniti i zamijeniti novom žbukom.

U takvim se slučajevima preporučuje Baumit Multi višeslojni sustav sa žbukama.

 

Ukoliko trebate pomoć s izborom materijala za revitalizaciju fasade, kontaktirajte naš odjel Građevine na e-mail: gradnja.kukuljanovo@jax.hr, telefonski na 051/513-111,  051/585-141 ili nas posjetite u JAX centrima Kukuljanovo, Rab, Crikvenica, Kastav i Novi Vinodolski.

PODIJELI