Zašto obložiti bazen rubnim kamenom?

Radite na okućnici i pitate se isplati li se vaš bazen obložiti rubnim kamenom?

JAX stručnjaci iz odjela Bazena i bazenske opreme pripremili su odgovore na vaša najčešća pitanja!

Odlučili se za prirodni ili umjetni kamen, poznato je da takvo ulaganje u eksterijer podiže cijenu nekretnine. Vizualno je vrlo ugodan, a uz pravi odabir predstavlja poveznicu bazena s okolišem – najčešće u kombinaciji s protukliznim keramičkim pločicama, tlakovcem ili deckingom.

Friedl

 

Čemu služi rubni kamen?

Osim estetske funkcije, rubni kamen predstavlja barijeru koja uspješno sprječava prolaz vode iza stijenke bazena, te usmjerava otjecanje vode od bazena – zahvaljujući padu (najpopularniji oblik „suza“).

Rubni kamen štiti i od prljavština nanesenih vjetrom iz bazenskog okoliša.

Umjetni rubni kamen u sebi može imati aditive protiv proklizavanja, a dodatno od klizanja štiti pjeskarena površina koja kamen čini blago hrapavim, čime bazenski okoliš postaje sigurniji za korisnike.

Koliko dugo mogu koristiti rubni kamen?

Dugotrajnost umjetnog kamena postiže se korištenjem ostataka iz obrade prirodnog kamena kao sirovine, te aditivima u smjesi, koji kamen čine relativno otpornim na bazenske kemikalije.

Uz dodatnu zaštitu odgovarajućim premazima, kamen postaje vodonepropusan i otporan na mrlje.

Čišćenje kamena visokotlačnim peračem i jakim deterdžentima nije preporučljivo.

Svojstvo vodonepropusnosti čini kamen otpornijim i na niske temperature – smanjena upojnost vode umanjuje pucanje uslijed smrzavanja. Takva zaštita produljit će svježi izgled Vašeg bazena, te ukupan vijek trajanja rubnog kamena.

Što u slučaju oštećenja?

Dodatna prednost ovakvog obruba bazena jest da je u slučaju oštećenja kamena relativno jednostavno taj komad ukloniti i zamijeniti, bez dodatnih oštećenja za bazen i njegov okoliš. Sav potreban materijal za postavljanje, poput fleksibilnog ljepila i fuge koje možete pronaći u JAX centrima!

Akcijsku ponudu rubnog kamena pregledajte ovdje.

Trebate pomoć pri odabiru ili dodatan savjet? Javite se našem odjelu Bazena putem kontakt forme – tu smo za vas! 

PODIJELI