Hidroizolacija kupaonice

Hidroizolacija kupaonice

Hidroizolacija kupaonice vrlo je važna za zaštititu kupaonice od vode i vlage kojima je svakodnevno izložena.

Šteta koju mogu izazvati voda i vlaga na objektu je uistinu velika, a sanacija skupa i komplicirana. Zato vam savjetujemo da već u samome početku gradnje ili renoviranja odvojite novac za kvalitetnu i ispravnu hidroizolaciju. Najučinkovitiji način sprječavanja prodora vode u slojeve estriha i zidova je ugradnja hidroizolacije ispod završne obloge, najčešće od keramike. Proizvodi koji se pritom koriste moraju biti kvalitetni, jednostavni za ugradnju te se  moraju upotrijebiti prema pravilima struke.

Hidroizolacija podova

Površine na koje se postavlja hidroizolacija moraju biti posve ravne, suhe i očišćene, te dovoljno glatke. U tom smislu prethodni radovi  su vrlo važni, jer nepravilno pripremljena podloga može dovesti do oštećenja hidroizolacije, čime ona postaje beskorisna.

Hidroizolacija mora u potpunosti prekriti podnu površinu te dio zidova predviđen za tuš kabinu ili kadu.

Osim poda, hidroizolacija poda prekriva i 20-ak cm zida od poda, kako bi (u slučaju poplave) zaštitila i zidove.

Hidroizolacija kupaonice

Kako postaviti hidroizolaciju u 3 koraka?

  1. Nanošenje primera
    Nanošenje primera, koji prodire duboko u podlogu i na taj način ju ojačava, te ujednačava njeno upijanje. Primer se nanosi izravno na cementni estrih, beton ili mortove koji su na bazi cementa.
  2. Nanošenje prvog sloja hidroizolacijskog premaza
    Upravo ovaj korak je najvažniji u cijelom postupku i mora biti izveden kvalitetno. Bilo da hidroizolaciju izvodite sami ili ju radi majstor, pripazite da je cijela prostorija premazana, a ne samo neki njeni dijelovi. To je jedini način da optimalno zaštitite svoju kupaonicu!
  3. Nanošenje drugog sloja premaza, brtveće trake te mrežice (po potrebi, za velike površine)
    Traka može biti samoljepljiva ili se mora zalijepiti ljepilom na podlogu. Njena svrha je ojačanje hidroizolacijskog premaza na mjestima gdje bi moglo doći do pucanja ili smanjenja učinka samog premaza, kao što su dilatacije, spojevi ili pukotine. Trakom treba ojačati spojeve između podova i zidova, oko kade ili tuš kade (zid-zid), te na bilo kojem drugom mjestu koje bi moglo biti ugroženo.

 

Trebate pomoć ili dodatan savjet u vezi hidroizolacije kupaonice? Kontaktirajte nas putem maila ili telefona i preporučit ćemo vam najkvalitetnije proizvode uz koje će hidroizolacija proći brzo i jednostavno!

 

PODIJELI