Novo u JAX-u! Interaktivni ROCKWOOL showroom

Novost u JAX centru Kukuljanovo!

Posjetite naš interaktivni ROCKWOOL showroom gdje ćete se moći i sami uvjeriti u karakteristike kamene vune ovog renomiranog proizvođača.

Lokalno proizvedeni ROCKWOOL izolacijski materijali od kamene vune, uz iznimne toplinske performanse, nude niz dodatnih benefita: ne gore, vodoodbojni su po cijeloj svojoj strukturi i odlično upijaju buku.
Kako funkcioniraju?

1. Kamena vuna ne gori

ROCKWOOL rješenja od kamene vune čine Vaš dom sigurnijim jer pomažu u sprječavanju širenja požara koji se danas u zgradama razvijaju 5-10 puta brže nego prije 70 godina.Interaktivni showroom u JAX centru Kukuljanovo

O materijalima u i na zgradi te njihovoj reakciji na požar ovisi hoće li vatrogasci naići na požar u zgradi ili zgradu u požaru. Kada je u pitanju spašavanje života, svaka sekunda je od presudne važnosti. ROCKWOOL izolacija je ključna komponenta u zgradama otpornima na požar, jer su vlakna kamene vune negoriva i mogu izdržati temperature iznad 1.000 ºC, a sami proizvodi su najvišeg, A1 razreda reakcije na požar.

2. Kamena vuna vodoodbojna je po cijeloj strukturi

U procesu proizvodnje, prilikom nastanka vlakana, dozira se mineralno ulje, stoga kamena vuna ne upija vodu i ne zadržava vlagu iz zraka.

Zašto je to bitno? Ukoliko se i smoči prilikom, primjerice, postavljanja na fasadu, kamena vuna će se posušiti i zadržati sva svoja svojstva. Tijekom svog korištenja, zbog svojstva paropropusnosti, vlaga iz prostora ne zadržava se na površini zida niti u materijalu unutar zida, već se prirodno isušuje prema van.

3. Kamena vuna apsorbira buku

Buka ima ozbiljan i negativan utjecaj na našu dobrobit, osobito u gusto naseljenim područjima.

Jeste li znali da u školama u kojima nema apsorpcije zvuka, djeca propuste i do 25% riječi koje izgovori njihov učitelj? Neželjena buka jedan je od glavnih uzroka stresa kod kuće. Ona može povećati rizik od visokog krvnog tlaka i dijabetesa te ometati san.

ROCKWOOL kamena vuna ima otvorenu, poroznu strukturu te može pomoći učiniti prostor koji nas okružuje ugodnijim, jer apsorbira buku i smanjuje prijenos zvuka kroz pregradne zidove, fasade, podove, stropove i krovove.

Zašto odabrati ROCKWOOL?

ROCKWOOL izolacijski proizvodi od kamene vune proizvode se u tvornici u Potpićnu u Istri. ROCKWOOL rješenja pridonose održivoj gradnji, povećanju energetske učinkovitosti i unaprjeđenju zaštite od požara.

Kada i gdje se može posjetiti novi ROCKWOOL interaktivni showroom?

Novi showroom nalazi se u JAX prodajnom centru Kukuljanovo (Industrijska zona R-29, Kukuljanovo 303), a možete ga posjetiti svakim radnim danom od 8:00 – 16:00 sati ili subotom od 8:00 – 13:00 sati. 

Posjetite naš interaktivni ROCKWOOL showroom i isprobajte sve karakteristike kamene vune!

PODIJELI