Proizvođač:

Holcim Ekspert® cement

Cijena na upit

Holcim Ekspert® cement, CEM II/B-LL 42,5N; portland cement s dodatkom vapnenca prema HRN EN 197-1 i BAS EN 197-1

Opis proizvoda

Holcim Ekspert® cement isporučuje se u vrećama od 25 kg, na paletama obloženim PVC folijom i rasuto u autocisternama i brodovima. Rok do kojega se smije ugraditi cement je 3 mjeseci od datuma proizvodnje. Cement treba prevoziti, istovarivati i čuvati na suhom mjestu, dobro zaštićenom od kiše i vlage. Cement je iritantan za oci, dišne putove i kožu. Potrebno je izbjegavati kontakt s očima i kožom, koristiti zaštitnu odjeću, te poštivati upute na vreći i sigurnosnom tehničkom listu.

Sastav

Holcim Ekspert® cement je portland cement s dodatkom vapnenca koji se sastoji od 65-79% portlandskog cementnog klinkera, 21-35% vapnenca (LL), do 5% filtarske prašine, iz procesa proizvodnje portlandskog cementnog klinkera i industrijskog gipsa dihidrat (regulator vezivanja).

Opis svojstava i preporuke za primjenu cementa

Holcim Ekspert® cement je posebno prilagođen za nosive betonske konstrukcije i betonske radove više završne čvrstoće.

Svojstva cementa: mali do umjeren zahtjev za vodom; mali gubitak optimalne početne konzistencije; optimalno vrijeme vezivanja cementa, vrlo umjeren razvoj topline hidratacije; dobra obradivost radi dodatka sitnih čestica kroz leteći pepeo i visoko čist vapnenac.

Preporučuje se za: proizvodnju transportnih i pumpanih betona; radove u cestogradnji i izradu cestovnih objekata, tunela, mostova i vijadukata; podzemne radove kod temeljenja; betonske konstrukcije velikog presjeka i zapremine; izradu raznih industrijskih podloga i glazura; izradu gotovih betonskih proizvoda i armiranog betona; izgradnju nosivih betonskih konstrukcija stambenih, poslovnih i industrijskih objekata viših razreda završne tlačne čvrstoće; izradu betonskih konstrukcija u morskom okruženju.

 

Što je lista upita?
Dodajte proizvode u listu upita. Pregledajte listu klikom na ikonu u gornjem desnom kutu ekrana. Upišite podatke i pošaljite upit za sve jednim klikom.

Pošaljite upit za ovaj proizvod

Slični proizvodi

JAX prodajni centri

JAX mapa prodajnih centara JAX mapa prodajnih centara

U utorak 30.04. web stranica Jax.hr će biti nedostupna od 10:00h - 17:00h