učitavanje
Upiši pojam
Generic filters
Kako poslati upit?

Politika kolačića

Korištenje kolačića

Ova stranica koristi kolačiće („cookies“) kojima se omogućava pravilno funkcioniranje stranice. Kolačići su tekstualne datoteke koje sadrže informacije o Vašim web aktivnostima i drugim podacima (kao što je Vaša IP adresa ili datum pristupanja određenom website-u) koji se spremaju na Vašem kompjuteru, a čije prikupljanje pomaže poboljšavanju Vašeg korisničkog iskustva.
U bilo kojem trenutku možete onemogućiti prikupljanje informacija o Vašim web aktivnostima.

Smatra se da ste prihvaćanjem kolačića („cookies“) pristali na prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka. U svakom trenutku imate mogućnost prihvatiti ili odbiti kolačiće editiranjem postavki vašeg internetskog preglednika. Međutim, važno je napomenuti kako onemogućavanje kolačića može utjecati na ispravno funkcioniranje web stranice.

Sve informacije koje se prikupljaju putem kolačića (kao što su Vaša lokacija ili datum log-ina) nije moguće koristiti za identifikaciju pojedinca te služe isključivo za praćenje web aktivnosti.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke na vašem računalu, mobilnom uređaju ili tabletu koje pohranjuju informacije o tome koliko ste puta posjetili našu Internet stranicu i što vas u tim posjetima zanima. Kolačići ne sadrže nikakve osobne podatke ili informacije koje bi vas mogle identificirati.

Zašto su potrebni kolačići?

Uz pomoć kolačića možemo vam pružiti bolje korisničko iskustvo na Internet stranici. Tako oni npr. bilježe vaše preferencije i postavke, unose u Internet obrasce i podatke za prijavljene korisnike.

Čak niti osnovne funkcije internetske trgovine ne bi bile moguće bez kolačića. U internetskoj trgovini kolačići se koriste za bilježenje proizvoda u košarici, popularnih proizvoda, ostalih podataka o kupnji i slično. Uz pomoć kolačića možemo zabilježiti statistiku Internet stranice, pa je jednostavnije otkrivanje i uklanjanje mogućih pogrešaka, a pri sljedećem posjetu nudimo vam bolji sadržaj, odnosno prikladniju ponudu.

Neki su kolačići prijeko potrebni za rad Internet stranice, dok se drugi mogu pohraniti samo ako pristanete na to. Ako isključite funkcionalne kolačiće, Internet stranica neće raditi normalno ili će neke funkcionalnosti biti onemogućene.

JAX web stranica kolačiće za marketing koristi u svrhu praćenja statističke posjećenosti web stranica radi dobivanja nužnih informacija o njihovoj uspješnosti te u svrhu marketinških aktivnosti, poput oglašavanja i remarketinga. Pri navedenom koristi se usluga treće strane Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o korištenim kolačićima i načinu kako se podaci prikupljeni s internetskih stranica upotrebljavaju dostupne su putem linkova ispod:

U svakom trenutku, možete promijeniti vaše privole na način da se u donjem desnom kutu prisloni pokazivač na sivu traku, prilikom te radnje otvara se prozor naslova “Upravljajte pristankom”. Klikom na isti, otvara se novi prozor, a klikom na “Prikaz postavki” kupac može provjeriti svoje privole te promijeniti ih.

POPIS KOLAČIĆA I TRAJANJE

Naziv kolačićaTip kolačićaIzvorZadržavanjeOpis
woocommerce_cart_hashFunkcionalni (Neophodni)WooCommercesesijaKoristi se za prikaz košarice.
woocommerce_items_in_cartFunkcionalni (Neophodni)WooCommercesesijaPohranjuje artikle u košarici za kupovinu.
wp_woocommerce_session_*Funkcionalni (Neophodni)WooCommercesesijaPohranjuje izvršene akcije na web stranici.
wc_fragments_*Funkcionalni (Neophodni)WooCommercesesijaOsvježava procese dodavanja i uklanjanja artikala iz košarice, pohranjuje izvršene akcije na web stranici.
_ga_*StatistikaGoogle Analytics1 godinaPohranjuje anonimnu statistiku
_gaStatistikaGoogle Analytics2 godineBroji i prati broj pregleda stranica

Onemogućavanje kolačića

Većina Internet preglednika automatski prihvaća kolačiće. Kolačiće možete isključiti u bilo kojem trenutku u postavkama preglednika. Informacije o postavkama kolačića u pojedinačnim preglednicima dostupne su na sljedećim poveznicama: