07.10.2016

Održavanje parketa

Održavanje parketa

Savjeti za održavanje parketa

Odabir podova je osnova za kvalitetan životni i radni prostor, a parket je zbog svoje trajnosti i lakoće održavanja izbor broj jedan u opremanju doma.
Moderna proizvodnja parketa bazira se na drvu poput hrasta, bukve, jasena, javora ali i egzotičnih drva pa se na tržištu nudi široka paleta parketa različitih boja, dimenzija i kvalitete. Parket je u prostoru vizualno dominantan a pruža osjećaj topline i ugode.
Savjeti za održavanje parketa
  • Nakon što je parket postavljen i zaštićen lakom, sljedećih desetak dana pripazite da ne dođe do oštećenja uzrokovanih oštrim i grubim predmetima, te jakim sredstvima za čišćenje.
  • Tjedan do deset dana izbjegnite namještanje prostorije gdje je parket postavljen i lakiran.
  • Dva tjedna od lakiranja započnite s čišćenjem na način da prljavštinu skidate mokrom krpom s vrlo malo sredstava za čišćenje. Vodite računa da krpe s kojima čistite parket ne budu previše mokre, nego tek vlažne.
  • Kako biste izbjegli ogrebotine na parketu uzrokovane povlačenjem stolica, fotelja i ostalog namještaja, preporuka je da na donje strane nožica namještaja postavite prigodne štitnike za parket.
  • Ako želite da parket duže vrijeme ostane sjajan i sa što manje ogrebotina, dva do tri puta godišnje koristite specijalizirana sredstva za njegovanje parketa koja parketu jamče svježinu i duži vijek trajanja.
  • Pravilnim postavljanjem i njegom osiguran je dugi vijek trajanja. Ukoliko tijekom vremena izgubi sjaj, potrebno ga je prebrusiti ili prelakirati kako bi se ponovno dobio novi sloj parketa.
U sklopu prodajno edukacijskog centra JAX na Kukuljanovu i Novom Vinodolskom posluje odjel vrata i podnih obloga. U ponudi se nalaze vrhunski proizvodi za opremanje interijera pa tako osim parketa i laminata nudimo i široku paletu unutarnjih, ulaznih i protuprovalnih vrata, prozora, lamperiju, brodski pod, seljački pod, kvake te ostale materijale od drva. Posjetite JAX centre i dopustite stručnom osoblju da ponudi rješenja za Vaš prostor.
2021 © JAX, Sva prava pridržana
razvoj: design project
Ova stranica koristi kolačiće („cookies“) kojima se prati aktivnost na stranici. Kolačićima Vas ne možemo identificirati. Ako nastavite koristiti ovu stranicu smatra se da se slažete s ranije navedenim. Ako želite nastaviti koristiti ovu stranicu bez kolačića ili želite saznati više o kolačićima ili izjavi o privatnosti, to možete učiniti ovdje.