4 razloga za toplinsku izolaciju doma

Najučinkovitiji način stvaranja kvalitetnog stambenog prostora jest optimalno izoliranje fasade. Što je bolja izolacija, bit će nam udobnije. To je dobro za naše zdravlje, a smanjuje i potrošnju energije. Zašto je važno izolirati dom?

1 . Postizanje najoptimalnije temperature doma

Toplo zimi, ugodno hladno ljeti. Prava temperatura prostorije pretvara dnevnu sobu u izrazito udoban prostor. Život postaje ugodniji i zdraviji.

2. Zaustavljanje propuha

Toplinska izolacija osigurava da zidovi ostanu topli. To pomaže u sprječavanju neugodnih propuha uzrokovanih toplinskim strujanjima (konvekcijom, tj. prijenosom topline iz prostorije prema zidu ili iz zida u vanjski zrak).

3. Prevencija plijesni

Ispravna izolacija sprječava pojavu toplinskih mostova, što pomaže sprječavanju pojave kondenzacije i posljedično, plijesni.

4. Ušteda na troškovima

Dobar povezani sustav za vanjsku toplinsku izolaciju uštedjet će vam i do 50% troškova grijanja – doživotno, a ima povoljan utjecaj na vlažnost zraka. Osim uštede na troškovima grijanja, uporabom izolacijskog sustava možete uštedjeti i na troškovima gradnje.

Dobra toplinska izolacija ne samo da značajno doprinosi energetskoj učinkovitosti vaše kuće, već osigurava i ugodno tople zidove zimi i ugodno hladne zidove ljeti.

Životni prostor tako postaje udoban, a život ugodniji i zdraviji.

 

Potražite preporučeni Baumit ProSustav za toplinsku izolaciju po akcijskoj cijeni do kraja mjeseca!

PODIJELI