učitavanje
Upiši pojam
Generic filters
Kako poslati upit?

Tuš kade ili keramičke pločice kao podloga prostoru za tuširanje

Svima je poznato da su kupaonice davno prestale biti sporedni dio životnog prostora, te da su postale prave male oaze za uživanje. Svi vole lijepo uređenu kupaonicu. A kako kupaonica mora biti i što funkcionalnija, a prostor dobro iskorišten, mnogi umjesto kupaonskih kada biraju tuš paravane. Kako čovjek u svom prostoru želi čim jednostavnije i slobodnije kretanje, kao logično rješenje pojavile su se tuš kade u razini poda.

Zahvaljujući modernim načinima ugradnje i naprednoj tehnologiji izrade, kao podloge za tuširanje mogu se koristiti tuš kade ili samo keramičke pločice. Kao i sve ostalo, svaka od ovih opcija ima svoje prednosti i nedostatke.

Četiri glavne karakteristike na koje treba obratiti pozornost su:

1. Izdržljivost

Prva velika prednost tuš kada nad keramičkim pločicama je materijal od kojeg su izrađene. 100% sanitarni lijevani akril je iznimno izdržljiv materijal i ugodan na dodir te se nameće kao prvi izbor. Aquaestil na svoju široku paletu akrilnih tuš kada daje čak 10 godina garancije. Ove tuš kade su također otporne na ogrebotine i lako se održavaju. Konstruirane su tako da izdrže i najveće težine pri normalnim okolnostima tuširanja.

2. Udobnost

Keramičke pločice mogu biti skliske, pa se svakako preporučuju mozaik pločice za ovu namjenu. Negativna strana je i to što su hladne na dodir, za razliku od tuš kada koje su ugodne na dodir i brzo poprimaju temperaturu vode i okoline.

3. Jednostavnost ugradnje

Prednost keramičkih pločica u ovoj kategoriji je manji početni trošak. No u slučaju loše izvedbe može doći do curenja vode, te su troškovi popravka iznimno veliki. Tuš kade se lako ugrađuju a korištenjem tuš kada eliminira se problem curenja vode u slučaju loše izvedbe.

Još jedna od velikih prednosti je dostupnost servisa. Ako se tuš kada ošteti u manjoj mjeri, popravak je moguć. Primjerice, Aquaestil servis je dostupan na području cijele Hrvatske.

4. Dizajn

Podloga za tuširanje izvedena od keramičkih pločica daje osjećaj čistih linija, vizualno povećava kupaonicu te nema barijera pri ulasku u prostor za tuširanje.
Plitke tuš kade mogu pružiti isti komfor ukoliko se ugrade u razini poda. Ove tuš kade imaju atraktivan dizajn koji može dodatno podići izgled prostora.
Na kraju, bilo da se odlučite na keramičke mozaik pločice ili tuš kadu kao podlogu za tuširanje, dobra je vijest što se Aquaestil paravani mogu ugrađivati na obje podloge. Paravani su izrađeni od kaljenog stakla koje je tvornički tretirano nanosom protiv kamenca, a mogu se raditi i po mjeri kako bi se prilagodili specifičnoj prostornoj konfiguraciji vaše kupaonice.
U JAX prodajnim salonima keramike i sanitarija moguće je naručiti sve proizvode iz Aquaestil asortimana te zatražiti izradu paravana po mjeri.

Savjetuje Aquaestil

PODIJELI

Što bi vas moglo zanimati