Kako održavati parket?

Odabir podova je osnova za kvalitetan životni i radni prostor, a parket je zbog svoje trajnosti i lakoće održavanja izbor broj jedan u opremanju doma.

Moderna proizvodnja parketa bazira se na drvu poput hrasta, bukve, jasena, javora ali i egzotičnih drva pa se na tržištu nudi široka paleta parketa različitih boja, dimenzija i kvalitete.

Parket je u prostoru vizualno dominantan a pruža osjećaj topline i ugode.

Savjeti za održavanje parketa

  • Nakon što je parket postavljen i zaštićen lakom, sljedećih desetak dana pripazite da ne dođe do oštećenja uzrokovanih oštrim i grubim predmetima, te jakim sredstvima za čišćenje.
  • Tjedan do deset dana izbjegnite namještanje prostorije gdje je parket postavljen i lakiran.
  • Dva tjedna od lakiranja započnite s čišćenjem na način da prljavštinu skidate mokrom krpom s vrlo malo sredstava za čišćenje. Vodite računa da krpe s kojima čistite parket ne budu previše mokre, nego tek vlažne.
  • Kako biste izbjegli ogrebotine na parketu uzrokovane povlačenjem stolica, fotelja i ostalog namještaja, preporuka je da na donje strane nožica namještaja postavite prigodne štitnike za parket.
  • Ako želite da parket duže vrijeme ostane sjajan i sa što manje ogrebotina, dva do tri puta godišnje koristite specijalizirana sredstva za njegovanje parketa koja parketu jamče svježinu i duži vijek trajanja.
  • Pravilnim postavljanjem i njegom osiguran je dugi vijek trajanja. Ukoliko tijekom vremena izgubi sjaj, potrebno ga je prebrusiti ili prelakirati kako bi se ponovno dobio novi sloj parketa.

U sklopu prodajnih centara JAX U ponudi se nalaze vrhunski proizvodi za opremanje interijera pa tako osim parketa i laminata nudimo i široku paletu unutarnjih, ulaznih i protuprovalnih vrata, prozora, lamperiju, brodski pod, seljački pod, kvake te ostale materijale od drva.

Posjetite JAX centre i dopustite stručnom osoblju da ponudi rješenja za Vaš prostor.

PODIJELI