07.03.2017

Bespovratnim sredstvima poboljšajte turističku ponudu

Bespovratnim sredstvima poboljšajte turističku ponudu

U Vladi je predstavljen natječaj za program "Konkurentnost turističkog gospodarstva" na koji se do 10.travnja, kroz više mjera s različitom namjenom sufinanciranja, mogu prijaviti hoteli, kampovi, seljačka domaćinstva i objekti u domaćinstvu. Bespovratna sredstva kroz taj program u ukupnom iznosu od gotovo 22 milijuna kuna mogu dobiti za primjerice povećanje kategorije, dodatne sadržaje, tematsko definiranje hotela, ulaganje u zeleno poduzetništvo, izgradnju novog kampa, odnosno uređenje postojećih, aktiviranje planinarskih i lovačkih domova, izgradnju ili uređenje objekata za robinzonski i bike&bed smještaj, povećanje i poboljšanje uvjeta za boravak osoba s invaliditetom, podizanje kvalitete postojećih seljačkih gospodarstava uz uvjet dostizanja više kategorije za jedno sunce, uređenje izletišta, kušaonica, vinotočja, te izgradnju bazena u objektima u domaćinstvu.
U ministarstvu turizma očekuju da će se mnogo poduzetnika javiti na natječaje za konkurentnost turističkog gospodarstva, pogotovo za gradnju bazena, koji svakom objektu u domaćinstvu koji se bavi turizmom donosi 50 posto dulju sezonu, odnosno približnu onoj koju imaju hoteli s četiri i pet zvjezdica. 
Natječaj je prilika svima koji se bave turizmom da podignu kvalitetu svojih objekata, a potrebne materijale mogu nabaviti u JAX prodajnim centrima. U JAX centru Kukuljanovo na jednom mjestu nalaze se građevni materijali, građevna samoposluga alata i zaštitne opreme, prošireni salon  keramike i sanitarija, salon vrata i podnih obloga te bazena i bazenske opreme.
Više na stranici Ministarstva turizma.

 
2018 © JAX, Sva prava pridržana
razvoj: design project
Ova stranica koristi kolačiće („cookies“) kojima se prati aktivnost na stranici. Kolačićima Vas ne možemo identificirati. Ako nastavite koristiti ovu stranicu smatra se da se slažete s ranije navedenim. Ako želite nastaviti koristiti ovu stranicu bez kolačića ili želite saznati više o kolačićima ili izjavi o privatnosti, to možete učiniti ovdje.